Felhasználási segédlet

SmartColor - vékonyvakolat színezőrendszer

A SmartColor Instant Pigment egy innovatív, zacskós kiszerelésű, poralakú instant színező-granulátum, ami a gyári, színezetlen 25 kg töltőtömegű kapart hatású vékonyvakolatok helyszíni színezésére került kifejlesztésre.

A kívánt szín eléréséhez, a megfelelő pigment tasakok felhasználásával a vékonyvakolat a helyszínen színezhető.

Csomagolásának köszönhetően levegővel és nedvességgel szemben ellenálló.

A SmartColor Instant Pigment-miként az azzal színezhető vékonyvakolatok is- üzemi körülmények között garantált tömegállandósággal kerülnek kiszerelésre, így pontosan ismételhetők a színárnyalatok.

A SmartColor Instant Pigmenttel 24 alapszínből, színenként 4, összesen 96 színárnyalat érhető el.

Az alkalmazás menete:

A Graymix SmartColor színskála alapján a kívánt szín kiválasztása, és a hozzá tartozó pigment mennyiség (tasakok számának) meghatározása.

  • olvassa el az útmutatót
  • öntse a kívánt mennyiséget a fehér vakolathoz
  • alaposan keverje el keverőszárral minimum 5 percig
  • felhasználásra kész

A színezetlen alap homlokzati vékonyvakolathoz (kapart hatású Coral LUX, vagy CORAL LUX Szilikon) az elérni kívánt színnek megfelelő adagolással kell hozzákeverni a megadott tasak mennyiségeket.

A megjelölésben szereplő számozás azt mutatja, hogy egy vödör 25 kg CORAL LUX (1.5 mm-es) vagy 25kg CORAL LUX Szilikon (1.5 mm-es) homlokzati kapart hatású vékonyvakolathoz hány tasak SmartColor Instant Pigment szükséges a kivánt szín eléréséhez.

Light megjelölésű színnél a SmartColor LIGHT megnevezésű Instant Pigment szükséges 1 tasak/25 kg vakolat mennyiséghez!

A pigment adagolását követően, a keverés megkezdése előtt fedjük le a granulátumot a színezetlen anyaggal, hogy az esetleges pigment kiszóródást elkerüljük. A keverést keverőszárral, minimum 5 percig végezzük, amíg az egyenletes szín ki nem alakul. Pár perc pihentetést követően a már beszínezett vékonyvakolatot újra át kell keverni, majd a vakolat azonnal használható.

A kiválasztott szín pótlása, újrakeverése gyorsan és megbízhatóan megoldható ugyanarra az árnyalatra. A zárt csomagolású SmartColor Instant Pigment nedvességre és fagyhatásra nem érzékeny, így hosszú ideig jól tárolható. A fel nem használt fehér színű Coral LUX vakolat - megfelelő tárolás mellett - később is alkalmazható.